Kjelles

Kjelles

  • 14 Recept
Kreolsk gryta

Kreolsk gryta

Ingredienser Portioner. 6 500 g fläskfilé 2 msk smör ca 240 g kabanoss 2 röda paprikor 1 vitlöksklyfta 5 dl vispgrädde 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl cornichons 1 dl urkärnade svarta oliver 1 dl syltlök 3 tsk majsstärkelse salt peppar Till servering 1/2 kruka persilja ris sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Potatissoppa med korv och purjolök

Potatissoppa med korv och purjolök

Skala potatisen och skär i bitar. Ha i potatisen i 5 dl vatten. Tillsätt 1 krm salt och buljontärningen. Låt koka i 10 minuter
Kärleksmums

Kärleksmums

Bakade kärleksmums idag åt svärmor. Gjorde den rund. Det är såå gott och går fort att slänga ihop. Kärleksmums är alltid nr 1 för mig när det gäller bakning
Tips på tilltugg

Tips på tilltugg

Tips på tilltugg. Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Dumle kakor

Dumle kakor

Tråkigt väder idag. Då passade jag på att baka. Funderade lite och det blev självklart dumle kakor och sylt kakor
Kycklinggryta med mangochutney

Kycklinggryta med mangochutney

En välsmakad söndagsmidda Till 4 pers4 kyckling fileer3 dl CF1 dl mjölk1 tsk curry2 tsk sambaloklek1 dl mango chutneySalt,peppar o paprikapulverOlivolja till stekningRis och broccoli till serveringSkiva fileerna mycke mycke tunt o fint, salta o peppra bitarna o stek dom i olivolja

Raggmunk á la Per Morberg

4 portioner. Ingredienser. 800 gr (8–10 st) fast potatis. 2 dl vetemjöl. 1 tsk salt. 4 dl mjölk. 1 st ägg. 600 g skivat rimmat sidfläsk
Hamburgare a la Per Morberg

Hamburgare a la Per Morberg

Skrivet 2016-02-07 Klockan 20. 09. 15. Hamburgare. 600-700 g nötfärs. salt och peppar. 2 msk Worcestershiresås eller konjak
Köttfärsbiffar med dijoncreme

Köttfärsbiffar med dijoncreme

Hittade detta recept i kokboken våra bästa GI-recept av Ola Laurizon och Ulrika Davidsson. Den här kokboken köpte jag på loppis för 20kr och den har riktigt bra recept