Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar
I fredags öppnade vi upp ett varuprov, ett par glas sparades och dracks till maten idag. Vill man spara vin i en flaska går detta i regel utmärkt några dagar, tryck i korken, förvara svalt och mörkt, t ex i kylskåpet – sedan är det bara att plocka ut det ca 20 minuter innan det ska drickas, då bör temperaturen bli bra
1. Stek kycklingfiléerna hela med smör, salt, peppar, chiliflakes. Hacka gul lök, bacon och paprika och ha ner i stekpannan så det får stekas med i några minuter
Ingredienser cm ingefära 1/2 dl socker juicen från 2 lime 1/2 msk asiatisk fisksås 1 1/2 krm wasabipasta 1 1/2 dl risvinäger eller annan mild vinäger Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Cranachan smoothie, har ni testat. Om inte, då är det verkligen dags nu. Det är helt enkelt en smoothie med havregrynsgröt, frysta bär, yoghurt och honung