Flygande Jacob. 2016-06-22, 21. 38. Flygande Jacob har jag inte lagat på år och dagar. Men igår blev jag så himla sugen på just grillad kyckling och den goda "rosa såsen" som jag alltid kallade det när jag var liten
I söndags testade jag ett nytt recept på paj som blev riktigt lyckat. Klassisk ost- och skinkpaj, eller quiche lorraine, är en av mina favoriter sedan barnsben
Den här veckan har varit riktigt full och fortsätter att vara det. I onsdags bjöd en av mina grannar på piknick, igår hade vi knytkalas på dagis, idag ska jag på studentmottagning och imorgon är jag bjuden på 30-års kalas
Vitkål är en billig, fiberrik och c-vitaminrik grönsak som brukar finnas tillgänglig året om. Hemma hos oss gör vi över med ganska mycket vitkål eftersom vi äter pizzasallad till maten i stort sett varje dag
Blanda vin, crème fraiche, fond, enbär, timjan, soja och gelé i en gryta. Skala och grovhacka löken. Bryn köttet och löken i omgångar i smör i en stekpanna
Ingredienser Portioner. 4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken