Vispa ihop mjölk, grädde, ägg och currypasta och häll äggstanningen i pajformen. 1 paket smördeg eller 1 sats pajdeg400 gram kycklingfilé eller kycklinglårfilé1/2 gul lök1 klyfta spetskål (eller en bit vitkål)1 vitlöksklyfta4 ägg2 dl mjölk2 dl vispgrädde3 tsk curry50 gram riven ost1 dl salta jordnötterGör så här
Blev inspirerad av SvD bilaga och lagade ikväll denna paj med kyckling, röd curry och savoykål. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, röd curry och salt och häll äggstanningen över pajen
Jag köpte med mig en förpackning av smaken Fruktig curry och idag åkte den ner i en kycklingpaj. Häromdagen när jag var och handlade så såg jag att arla börjat med smaksatt färskost
Men nästa gång ska jag ta 3 msk curry. I receptet stod den 1/2 msk men jag tog 1 msk och tyckte det vara alldeles för blek currysmak. Jag och Peter gav den 4 av 5 och det var currysmaken som var för blek för en fullpoängare
en kyckling- och broccolipaj kryddad med paneng curry. Riktigt god och lätt att göra - maträtter som sköter sig själva i ugnen medan du går iväg och gör annat är verkligen din bästa vän
KYCKLINGPAJmedcurry och broccoli. Den här innehåller kyckling och broccoli med smak av curry. Skär kylskåpskallt smör i små kuber som du snabbt arbetar ihop med mjölet
Späd med grädde och svampspad. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Nagga botten med en gaffel. Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp
Kycklingpaj. Smaka av med salt och peppar. Den här kycklingpajen har jag gjort i över 10 år och är verkligen en gammal favorit. Späd med grädde och mjölk och låt småkoka i ca 3 min
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
På med lite peppar. Klä pajform med smördeg. Häll i fyllningen, på med halverade tomater och riven ost. Servera med en god sallad, gärna med isbergs, tomat, gurka, rödlök, majs och italiensk salladskrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.