Kinas

Kinas

  • 17 Recept
Pilgrimsmusslor i vitvinsås

Pilgrimsmusslor i vitvinsås

Koka upp vin, gräddsorter och fond i en liten gryta. Lägg i de frysta pilgrimsmusslorna. Låt småkoka i cirka sex minuter
Gaffel Kakor

Gaffel Kakor

Mördegs kakor har blivit en ny favorit hemma hos oss och det kanske är för att den smälter i munnen och är gudomlig god
Soppa på havskräftor blir perfekt till Nyår

Soppa på havskräftor blir perfekt till Nyår

Havskräftor är en självklar favorit. Gott, köttigt och mycket smak i de små rackarna. Därför föll valet av förrätt denna gång på en soppa gjord på egenkoktfond samt krispig sparris och havskräftsstjärtar
Räkigt god förrätt

Räkigt god förrätt

Jag tror att nästan alla jag känner har fått smaka denna förrätt. Den har liksom blivit min bjudfavorit eftersom alla har gillat den (om man gillar ingredienserna förståss) och den är inte svår att göra heller
Kyckling i röd curry, kokos och lime

Kyckling i röd curry, kokos och lime

Kyckling i röd curry, kokos och lime. Vi älskar det thailändska köket i vår familj och denna rätt är helt klart favoriten
Pizzabullar Lchf

Pizzabullar Lchf

Perfekta pizzabullar att ta med som utflyktsmat, kan ätas både varma och kalla. Vi provsmakade en som precis var nykommen ut ur ugnen förut och den var verkligen urgod
Pizzabullar LCHF, Glutenfria, Low Carb

Pizzabullar LCHF, Glutenfria, Low Carb

Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
LCHF Rostbröd

LCHF Rostbröd

Igår bakade vi ett väldigt gott ljust bröd som vi tänker använda som rostbröd. Brödet blev dessutom väldigt snyggt och det var gott att äta bara som det var också
Heta räkor med ris

Heta räkor med ris

 Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Fläskfilégryta med rosépeppar

Fläskfilégryta med rosépeppar

Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Pangasius i foliepaket

Pangasius i foliepaket

Tina pangasiusfileerna och torka av dom noggrant med hushållspapper. Pensla foliearken med smör-rapsolja, lägg på pangasiusfiléerna
Heta räkor med vitlök och chili

Heta räkor med vitlök och chili

Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. Man får helt enkelt pröva sig fram vad som passar