Kött

Kött

  • 9 Recept
Kalvfilé Oscar a la Per Morberg

Kalvfilé Oscar a la Per Morberg

Salta och peppra köttet. Placera två köttbitar i mitten och lägg på två kokta sparrisar som en romersk tvåa
Fylld fläskfilé med mozzarella och salami

Fylld fläskfilé med mozzarella och salami

Därefter lägger du ut sidorna som du fått och så plattar du till dom en smula, banka lite lätt aningen med handen eller med en kötthammare (försiktigt
Fläskfilégryta med rosépeppar

Fläskfilégryta med rosépeppar

Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Lammstek med rosmarin, vitlök och citron och himmelskt god sås

Lammstek med rosmarin, vitlök och citron och himmelskt god sås

Bryn köttet i smör på varje sida. Lägg över i en form och sätt in en termometer i köttet. Den här gången blev det dock en lammstek som fick gå på låg värme i ugnen tills lagom innertemperatur som för mig och min familj är ca 60 grader, lagom rött kött. In i ugnen tills köttet blir ca 60 grader, tar ca 1½ - 2 timmar
Piripiri-glacerad fläsksida

Piripiri-glacerad fläsksida

Skär köttet i 10 cm stora bitar. Låt köttet vila ca 10 minuter innan det skivas upp. Gör så här. Sätt ugnen på 150°