Tillsätt den röda curryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 msk tomatpuré
Blanda ihop allt strö lite matlagningsmjöl över, rör om. Matlagningsmjöl. 2 tsk tomatpuré. Strimla filén, skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken smått
Blanda mjölk, grädde, pressad vitlök, aromat, salt, vitpeppar och lökpulver i en stor gryta. 2 tsk aromat (kan ersättas med ca ½ - 1 tsk salt). 2 tsk aromat (kan ersättas med ca ½ - 1 tsk salt)
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Att ta en titt på det man tänker laga och ta bort minst en ingrediens är ofta ett gott råd till både proffs- och amatörkockar
Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Då är det bra att den även passar som pastasås och att äta med ris eller potatis, så kan du variera resterna till middag en annan dag eller ha i matlådan
Måndag och ännu en strålande vacker dag ute. Dagen recept är ett riktigt "rest-tips". Denna svängde jag nämligen ihop av sådant jag hade hemma i kylen, lite rester av en tidigare pastamiddag
Till kvällsmat idag blev det något väldigt gott, torskrygg, broccoli och smörsås. Nu ska vi ta och kolla på veckans Sveriges mästerkock, kanske får vi inspiration till nån ny maträtt
Det är ju knappast någon nyhet att päron, valnötter och gorgonzola är en av världens bästa kombinationer i smakväg men för mig som just lärt mig att tycka om mögelost har en helt ny värld öppnat sig