Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Den här rätten är lätt och snabblagad och framför allt väldigt god. Krämig kyckling med alla mina favoritsmaker såsom vitlök, soltorkade tomater, oliver, grädde och fetaost
Som kokostoppar men ändå inte. )IngredienserPotatis1 äggen skvätt mjölksalt & vitpepparGör såhär1. Koka potatisen i ca 20 minuter, se till så de e riktigt färdiga2
Kanske något att testa i helgen. Om man tröttnat lite på tacos och pulled pork eller bara vill testa något nytt till fredagsmyset kan jag tipsa om denna Texas chili
Bena ur rådjurslåret genom att skära snitt längs benet på lårets insida. Börja vid höftleden och skär sxnett ner mot knät, Känn med fingrarna hur benet går
Kycklingfilé i dragonsås. 4 port. 4 kycklingfiléer1 gul lök2 msk tomatpuré1 msk torkad dragon1 tärning kycklingbuljong5 dl grädde, valfri sortsaltpepparBörja med att bryna filéerna runt om i en stekpanna
Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Blev väldigt saftigt och gott. 1 stor kyckling i 8 bitar1 tsk salt1 rågad tsk citronpeppar1 tsk söndersmulad dragon eller oregano1 liten pressad vitlöksklyfta2-3 msk pressad citronTunt strimlat skal av 1/2 citron8 små gula skalade lökar1 inte för stor morot i smala stavar1 liten palsternacka i skivor eller bitarLägg lergrytan med sitt lock i blöt i rikligt med kallt vatten ca 30 minuter