Kvällsrätter

Kvällsrätter

  • 12 Recept
Grönkålspaj med ädelost

Grönkålspaj med ädelost

Ingredienser Portioner. 4 250 g färsk pajdeg 1 gul lök 1 msk smör 150 g skuren grönkål flingsalt med jod svartpeppar Äggstanning 3 dl mjölk (3 %) 1 dl matlagningsgrädde 4 ägg 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 140 g ädelost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5

Omelett med kantareller och västerbottensost

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Fräs svampen i smör, gärna tillsammans med lite finhackad gul lök. Häll på 1 dl crème fraiche och låt det hela koka ihop ett par minuter

Frasiga fiberpannkakor

Vispa ihop alla ingredienser till en smet och låt svälla ca 10 minuter. Bryn matfettet i en stekpanna. Häll i ¾ - 1 dl av smeten och bred ut den något så att pannkakorna inte blir för tjocka
Pizza med parmaskinka och svamp

Pizza med parmaskinka och svamp

Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt olja, salt och nästan allt vetemjöl
Avocado med räkfyllning

Avocado med räkfyllning

Koka äggen, låt dom svalna. Dela avocado på mitten och ta ur kärnan. Hacka räkorna och äggen i små bitar
Ålandspannkaka (m. risgryn)

Ålandspannkaka (m. risgryn)

För ett tag sedan skrev jag om Ålandspannkaka lagad på mannagrynsgröt, här kommer en liknande pannkaka fast lagad på risgrynsgröt
Grönkålsomelett

Grönkålsomelett

färsk grönkål. 1olivolja. 1ägg. 1vatten. 1salt. 1nymald svartpeppar. 1granatäppelkärnor1.  Sätt ugnen på 200°.  2. Skär bort de grova stjälkarna från grönkålen

Äkta skånsk äggakaka

Vispa äggen kraftigt. Tillsätt mjöl och mjölk omväxlande så att smeten blir jämn. Salta. Bryn matfettet i en stekpanna och häll i äggsmeten
Kryddig julsill

Kryddig julsill

Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Tillsätt kryddnejlikor, peppar, kanel och apelsinskal. Låt lagen kallna helt i ett vattenbad
Spröd skaldjurspaj

Spröd skaldjurspaj

Paulina och Anette bjöd på den här übergoda pajen när vi var i Ostvik för ett tag sedan. Och jag, min klant, hade glömt kameran hemma

Ugnsomellett

3 Ägg. 1/2 Tsk Salt. 3 Tsk Vetemjöl. 4 Dl Kokt Mjölk. Vispa Samman Ägg Salt Mjöl och Mjölk. Häll I Form. I Ugn 200 Grader Ca 20 Min

Risgrynsgröt På 1 Kg Gryn

4 Tsk Salt. 1 Kg Gryn. 2,2l Vatten Kokas 10 Min. 4,5l Mjölk varav ca 0. 5 l vispgrädde. Rejäl Klick Smör. Koka upp