Zeinas kalla bearnaise crème fraiche. 1majonnäs. 1schalottenlök. 1vinäger, justera efter smak. 1dragon, torkad. 1persilja. 1senap, dijon eller vanlig Svt
Rhode Island sås till räkcocktail och räksallad Vi körde middagsklubb med 80-talstema för några helger sedan. En given förrätt var då en klassisk räkcocktail med Rhode islandsås 3 kockar 7 kids
Hemgjord bearnaisesås Bearnaisesås. Smält smör till din bearnaisesås. Skala och skär schalottenlök och vitlök fint. Koka vatten, vitvinsvinäger, lök, vitlök och estragon i ca 5 minuter www.koket.se
Grönpepparsås – recept Bryn smöret och lägg i lök och grönpeppar. Slå på cognac och flambera. Gå i med dijonsenap och grädde. Låt koka ihop till bra konsistens och smaka ev mittkok.expressen.se
Grönpepparsås Krossa grönpepparn i en mortel eller mot en skärbräda med något hårt som botten på en stekpanna. Skala och finhacka schalottenlöken receptfavoriter.se
Ankbröst med sötpotatisgratäng och världens godaste rödvinssås. Detta blev verkligen gott. Vi lyckades perfekt med ankbrösten. De blev helt ljuvligt möra. Och den lite söta gratängen passade så bra till Karins Spis
Rödvinssås Nyårshuvudrätten blev helstekt oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås. Mums. Köttet var såå mört. Och så ett vintips till oxfilé Smaskelismaskens
Rödvinssås Smält sockret i en kastrull, på medelvärme. Rör inte om i sockret. Tillsätt vin och fond när sockret smält och koka ihop såsen till ca 3 dl Hemmets Journal
Rödvinssås to die for!!! Den här helgen har jag verkligen bara latat och gottat mig. man behöver det ibland för att ladda batterierna Good Things My Way
Lättlagade salladssåser LÄTTLAGADE SALLADSSÅSER. En god dressing kan göra vilken sallad som helst till en smakupplevelse. Här är tre välkända dressingtyper för olika ändamål Mat-adoran
Purjolökssås Purjolökssås. 3 - 4 port. 1 strimlad purjolök (inte alltför stor). ½ hackad röd lök. kokosolja. 250 ml kokosgrädde Mat
Ernsts sås 8 dl creme fraiche. 11 knippe färsk salvia. 11 st citron. 15 st klyftor vitlök. 12 msk honung. 12 msk vit balsamico-vinäger www.koket.se
Fem jävligt goda såser du måste testa Jag tycker att den är perfekt som grund i olika kalla såser och som ersättning för både gräddfil och yoghurt Jävligt gott
Räkor med tre olika såser Servera räkorna på isbädd med såserna och bröd. Röd sås. Blanda gräddfil, majonnäs och chilisås. Salta och peppra, och rör i hackad paprika Hemmets Journal
Kebabsås Kebabsås med vitlök. 4-6 port. 1½ dl turkisk yoghurt. 1½ dl majonnäs. 1 tsk vitlökspulver/vitlökspeppar. 1 tsk salt Therése mat & bak
Örtsmörsås till entrecôte Örtsmörsås med paprika 3-4 port. 200 g smör. 3 äggulor. 2 msk hackad persilja. 1 msk balsamvinäger. 1 msk pressad citron Birgitta Höglund´s Mat
Sås till rökt fisk Blanda gräddfil och övriga ingredienser. Låt stå i kyl ca 30 min. 2 dl Arla® gräddfil. rivet skal av 1⁄2 st apelsin Arla
Grönpepparsås Den här såsen går inte av för hackor vill jag lova. Supermumsig till grillat. Grönpepparsås. 1 msk smör. 1 msk mjöl Smaskelismaskens