Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull, rör om under uppkokning. Låt sjuda i 1–1 ½ timmar tills den har tjocknat och rör om ofta. Köttet
Lägg köttbiten i en slowcocker. Tillsätt kryddorna och vänd runt köttbiten i det. Skala och skär upp gul lök i klyftor och lägg runt köttet. Skala vitlöksklyftorna och dela vardera en gång och sprid ut runt köttet. Häll whiskeyn och 400 ml av din egengjorda barbecue-sås över köttet. Ställ slowcockern på ”high” och tillaga i 5 timmar (om köttbiten är tjock – dela på den). Ta ur köttet och lägg i en form med höga kanter. Sära på köttet med två gafflar. Brödet
Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och mjölk fingervarmt. Blanda jästen med vattnet och mjölken. Tillsätt övriga ingredienser. Degen skall vara ganska lös. Strö ett par matskedar mjöl över. Låt jäsa under bakduk i 1–1 ½ timmar. Värm upp ugnen till 240°. Strö ut 1 dl mjöl på bakbordet. Ta ur degen ur bunken försiktigt. Knåda inte! Strö ut ytterligare lite vetemjöl över degen. Platta ut degen försiktigt, dela den i ca 5–6 bitar (forma försiktigt till rektanglar). Lägg degbitarna på en plåt med bakplåtspapper under duk. Låt vila i ca. 10 minuter i rumstemperatur. Grädda i mitten av ugnen i ca. 15 min. Låt svalna på galler utan duk. Morots-strips
Sätt ugnen på 240°. Skär morötterna i centimetertjocka strimlor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Häll på olivoljan. Salta efter smak. Rör om/vänd om så att morots-stripsen får olja och salt på alla sidor. Sätt plåten i mitten av ugnen i ca. 20 minuter tills de fått en gyllenbrun färg. Coleslaw
Strimla vitkålen och riv morötterna, lägg i en bunke. Tillsätt majonnäsen samt salt och peppar. Rör om tills allt är blandat ordentligt. Serveras kall.
Innan vi åkte iväg gjorde jag en grym pulledporkburgermed ägg. Sen fyllde jag dem med uppvispat creme fraiche som dressing och på bröden,riven vitkål, riven ost, stekt ägg, pulledpork, smörstekta majskorn med lite salt på, stekt paprika och tomat
Nu är jag där igen och kan inte låta bli att hacka lite på prefabricerade livsmedel. Här kommer tips på hur snabbt och enkelt det är att göra sin egen kryddblandning till den dragna grisen (pulledpork)
Pulledpork görs vanligtvis på FLÄSKkött men då jag bunkrat upp med NÖTbog i kylskåpet bestämde vi att använda det istället, det är ett mycket magrare kött – vilket gör att det lätt blir torrt
PulledPork. Servera med coleslaw, pitabröd eller burritos samt en rökig BBQ-sås. -) Som tillbehör gjorde jag en coleslaw med äpple för att få lite syrligt och sött på en gång
Pulledporkmed gott surdegsbröd och goda tillbehörÄven Pölsemannen serverar pulledporkPulledpork på Hamnmästarbostället i MalmöPulledpork (eller draget svin
Ikväll blev det en enkel middag i form av pulledporkburger, ja det låter ju kanske inte så enkelt men det var det för jag hade lite pulledpork i frysen sen förra gången jag gjorde det, smidigt
PulledPork. Servera med coleslaw, pitabröd eller burritos samt en rökig BBQ-sås. Som tillbehör gjorde jag en coleslaw med äpple för att få lite syrligt och sött på en gång
Det fungerar alldeles utmärkt att äta pulledporkmedhamburgerbröd. Denna maträtt kan du servera med antingen hemlagat potatismos eller som ”tacos” med färska frallor/hamburgerbröd/tortillabröd, majs, skivad rödlök, gräddfil/matyoghurt/creme fraiche, salsasås och så vidare
Idag tänkte jag servera det tillsammans med en god rotfruktsgratäng. Kvällens middag igår bestod av pulledpork, barbequesås, coleslaw och grönsaker serverat i pitabröd
Förvara i burk med lock. Gårdagens mat kom från den listan, nämligen pulledpork. Däremot valde jag tillslut inte pork utan beef, nötbog för att vara mer exakt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.