Pulled pork burger med hemgjord BBQ-sås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl oxfond
  • 11 dl dijonsenap
  • 12 msk vitvinsvinäger
  • 11 dl worcestershiresås
  • 13 dl passerade tomater
  • 12 tsk liquid smoke
  • 11 tsk chilipulver
  • 11 krm chiliflakes
  • 11 dl farinsocker
  • 11 dl strösocker
  • 12 msk honung, flytande
  • 12 msk whiskey
  • 1800 g fläskkarré, benfri
  • 12 gula lökar
  • 10,5 vitlök
  • 12 tsk salt
  • 13 tsk paprikapulver
  • 12 tsk svartpeppar, malen
  • 12 msk whiskey, rökig
  • 1400 ml barbecuesås
  • 15 dl vatten
  • 11 dl mjölk
  • 140 g jäst
  • 11 tsk salt
  • 12 msk socker
  • 11 msk honung, flytande
  • 11,5 durumvetemjöl
  • 11 dl dinkelmjöl
  • 19 dl vetemjöl
  • 15-7 morötter
  • 11 msk olivolja
  • 1 Salt
  • 13 dl vitkål, strimlad
  • 13 dl morot, riven
  • 14 dl majonnäs
  • 11 krm salt
  • 11 krm peppar
  • 1 Barbecue-sås5 dl oxfond 1 dl dijonsenap 2 msk vitvinsvinäger 1 dl worcestershiresås 3 dl passerade tomater 2 tsk liquid smoke 1 tsk chilipulver 1 krm chiliflakes 1 dl farinsocker 1 dl strösocker 2 msk honung, flytande 2 msk whiskey
  • 1 Köttet800 g fläskkarré, benfri 2 gula lökar 0,5 vitlök 2 tsk salt 3 tsk paprikapulver 2 tsk svartpeppar, malen 2 msk whiskey, rökig 400 ml barbecuesås
  • 1 Bröd5 dl vatten 1 dl mjölk 40 g jäst 1 tsk salt 2 msk socker 1 msk honung, flytande 1,5 durumvetemjöl 1 dl dinkelmjöl 9 dl vetemjöl
  • 1 Morots-strips5-7 morötter 1 msk olivolja Salt
  • 1 Coleslaw-sallad3 dl vitkål, strimlad 3 dl morot, riven 4 dl majonnäs 1 krm salt 1 krm pepparBBQ-sås
  • Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull, rör om under uppkokning. Låt sjuda i 1–1 ½ timmar tills den har tjocknat och rör om ofta. Köttet
  • Lägg köttbiten i en slowcocker. Tillsätt kryddorna och vänd runt köttbiten i det. Skala och skär upp gul lök i klyftor och lägg runt köttet. Skala vitlöksklyftorna och dela vardera en gång och sprid ut runt köttet. Häll whiskeyn och 400 ml av din egengjorda barbecue-sås över köttet. Ställ slowcockern på ”high” och tillaga i 5 timmar (om köttbiten är tjock – dela på den). Ta ur köttet och lägg i en form med höga kanter. Sära på köttet med två gafflar. Brödet
  • Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och mjölk fingervarmt. Blanda jästen med vattnet och mjölken. Tillsätt övriga ingredienser. Degen skall vara ganska lös. Strö ett par matskedar mjöl över. Låt jäsa under bakduk i 1–1 ½ timmar. Värm upp ugnen till 240°. Strö ut 1 dl mjöl på bakbordet. Ta ur degen ur bunken försiktigt. Knåda inte! Strö ut ytterligare lite vetemjöl över degen. Platta ut degen försiktigt, dela den i ca 5–6 bitar (forma försiktigt till rektanglar). Lägg degbitarna på en plåt med bakplåtspapper under duk. Låt vila i ca. 10 minuter i rumstemperatur. Grädda i mitten av ugnen i ca. 15 min. Låt svalna på galler utan duk. Morots-strips
  • Sätt ugnen på 240°. Skär morötterna i centimetertjocka strimlor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Häll på olivoljan. Salta efter smak. Rör om/vänd om så att morots-stripsen får olja och salt på alla sidor. Sätt plåten i mitten av ugnen i ca. 20 minuter tills de fått en gyllenbrun färg. Coleslaw
  • Strimla vitkålen och riv morötterna, lägg i en bunke. Tillsätt majonnäsen samt salt och peppar. Rör om tills allt är blandat ordentligt. Serveras kall.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.