1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget
Tweet Pin It Skriv utFörrätter kan vara lite knepigt ibland, vi tycker att det inte ska ta för mycket fokus från varmrätten och samtidigt så vill man inte att det ska ta alltför lång tid att göra heller
Såhär på sommaren blir jag alltid sugen på lite lättare mat som sallader, grillat med mycket grönsaker och kalla såser, pajer eller bara en tallrik yoghurt med bär och lite finn-crisp till
I helgen så bakade jag och Hanna Kärleksmums. Hanna fick mäta och jag fick röra. Vi hade ingen kokos men det gick bra ändå, vi fick ta lite strössel ovanpå istället
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rotfrukter. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Blanda samman på en plåt med olja, timjan samt salt och peppar efter smak
Den här rätten väcker minnen från barndomenSkinkstek. 1 kg skinkstek½ msk salt1 tsk paprika1 krm svartpeppar1 gul lök½ l vatten1 köttbuljongtärning1 dl gräddeBlanda salt paprika och svartpeppar