Här är min omskrivna version på samma recept. Torsdag betyder soppa i många hem. Det råkade falla sig så även här idag, eftersom en ledsen, ensam kycklingfilé kollade på mig när jag öppnade frysen och en hel massa stjälkselleri inhandlats till en annan rätt men inte kommer gå åt på långa vägar
Låt småkoka ytterligare ca tio minuter. Burgundisk köttfärssås skulle man kunna säga också. Med risk för att bli tjatig så måste jag ändå säga att det här blev en riktigt MUSTIG köttfärssås
Ni förstår att igår så tappade nämligen min dotter sin allra första tand. Stolt som en liten tupp var hon, och växte ungefär två meter rakt upp i luften, så stor kände hon sig min lilla trollunge
Lagade mat, bakade mina favorit-grahamsbullar och städade i lådor och skåp. (ca 30 min. (ca 30 min). Grädda i 225 grader 8 – 10 minuter. ca 30 min. ca 30 min
min). Kör degmaskinen i minst 7 min (vetemjöl special minst 12. Låt jäsa övertäckt 30-40 min. Jäs bröden övertäckta 30-40 min. Grädda i ugn 225 grader ca 8 – 12 min. Recept på min mustiga köttfärssoppa --->>> HÄR 2 pkt Torr
Bästa metoden för att steka dem är att du häller en god del olja i stekpannan varpå du med handen eller två skedar formar avlånga kolvar av krokettsmeten som du sedan låter brynas i oljan tills det fått en vacker brynt färg, ta dem upp och låt dem rinna av, ännu är det inte helt genomstekta så en vidare behandling av dem är nödvändig, sätt ugnen på 185 grader och lägg potatiskroketterna på ett fat, grädda dem i ca 10-15 minuter då är det färdiga för servering. Under tiden låter du putsresterna från rådjursfilen, skalet från morot och eventuellt någon lök låta börja koka, låt det koka i minst 2-3 timmar, så detta kan gott göras på förhand, tex. Låt koka under lock i 15-25 minuter, fyll på med vin allt eftersom det kokar in, salta och peppra samt smaka av och servera. Rådjursfilen steker du hel som den är i pannan tills den fått en vacker färg, lindar in den i folie, sätter den på efterstekning i ugnen i ca 12-15 minuter i 125 graders värme, därefter tar du den ut och skivar upp den i lagom stora portionsbitar och serverar den med alla tilltugg som nämnts ovan
Vegetarisk mat behöver verkligen inte alls vara varken tråkig eller mindre smakrik på något sätt. Nej, den kan vara minst lika god, lättlagad och färgglad som vilken annan kötträtt som helst