När det vankas kalas är det väldigt smidigt att baka i långpanna. Både praktiskt och enkelt. Planerar du att baka till Påsk och bjuda på fika kan jag rekommendera att baka en Tuppkaka i långpanna
Sätt ugnen på 225º C. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med övriga ingredienser till kaksmeten
Som de flesta av er vet är jag en riktigt gottgris. Jag älskar bakelser, godis, sött. Allt som är klassat ”onyttigt”, men eftersom jag bakar allting själv kan jag då välja helt och hållet vilka ingredienser jag använder och får därför saker som låter och smakar ”onyttigt” och bli precis vad jag behöver och mer därtill
Ugn 200º. Smörj och bröa en långpanna ca 25x30 cm. Smält smöret. Vispa ägg och socker till vitt skum. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i ägg- och sockerblandingen växelvis med mjölken
Hej på er,. Visst är det väl härligt med vår, tänk att det snart är sommar. Här hemma har syrenér slagit ut och det kommer snart, snart att slå ut massor av vita blommor på våra stora fläderbuskar, härligt
Lite eftermiddagsfika ska vi ha idag. Har bakat äppelkaka i långpannan, receptet är min systers. Äppelrutor3 ägg3,5 dl socker100 g smör1,5 dl mjölk4,5 dl vetemjöl2,5 tsk bakpulver4-5 äpplenkanel och sockerSätt på ugnen på 200 gr, smöra och bröa en långpanna