Kps Bok

Kps Bok

Pappardelle med svamp, fetaost, dill och citron

Pappardelle med svamp, fetaost, dill och citron

400 g pappardelle 2 bananschalottenlökar, skalade och finhackade 1 röd chilifrukt, finhackad 2 citroner, finrivet skal och saft 0,75 dl olivolja, mild 2 g äggula 150 g fetaost 400 g svamp, t ex skogschampinjoner eller kantareller 1 kruka färsk dill, hackad salt peppar olivolja, till stekning
Citron- och olivkyckling med krossad potatis

Citron- och olivkyckling med krossad potatis

Kyckling och sås500 g kycklingfilé [ca 4-5 st] 2 msk rapsolja 1 krm svartpeppar 1 msk paprikapulver 1 msk torkad timjan 1 msk torkad rosmarin 5 dl grädde 2 klyftor vitlök, finhackad 1 tsk torkad rosmarin 1 hönsbuljongtärning 1 citron, saft och zest salt peppar
Grillad fläskfilé med kryddrub

Grillad fläskfilé med kryddrub

2 st fläskfiléer. 1 msk paprikapulver. 1 tsk chilipulver. 1 tsk lökpulver. 1 msk oregano. 2 msk farinsocker. 2 tsk salt
Pappardelle med salsiccia, vitt vin och tomat

Pappardelle med salsiccia, vitt vin och tomat

500 g pappardelle, kokt enligt anvisning på paketet 500 g rå salsicciakorv 4 msk olivolja 2 klyftor vitlök, tunt skivade 0,5 röd chilifrukt, hackad 2 tomater, tärnade 2 dl vitt vin 1 kruka persilja, hackad salt svartpeppar parmesanost, rikligt med riven
Kyckling cashew, Jennie Walldéns recept

Kyckling cashew, Jennie Walldéns recept

500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar 0,5 dl rapsolja