Pizzadeg, klassisk. En klassisk och enkel pizzadeg som är svår att misslyckas med. Ett tips om man gör egen pizza hemma är att införskaffa en pizzasten till ugnen
En av mina söner älskar curry och ville att jag skulle göra något gott till gårdagens hockeymatch, så det blev en spicy gryta med kyckling, receptet har jag inspirerats från en gammal sparad mattidning
Min son och min sambos son har precis satt sig på bussen och är på väg på klassresa till Berlin. Min dotter ska på Summerburst i Göteborg i helgen och min sambos andra son ska till Liseberg med skolan
När köttet är färdigstekt, lägg ner det i saltlaken och låt det ligga cirka 1 dygn. Bryn innanlåret i stekpanna, stek det i 120° varm ugn tills det har en innertemperatur på 58°
Ta upp köttet och låt det kallna. Slå den varma såsen över köttet. 4 portionerStek och sås300 g oxinnanlår eller rostbiff20 g smör2 gula lökar, grovskivade1 morot, skalad och grovskivad1/2 purjolök, sköljd och grovskivad6 dl kalvbuljong12 cl Porter2 ansjovisfiléer 1 1/2 dl vispgrädde1 1/2 msk gelé, samma som ska serverasSalt och nymald vitpepparKryddpåse1 lagerblad4 hela vitpepparkorn1 msk torkad timjanBönor i majo200 g haricots verts100 g ärtskott1 msk dijonsenap3 msk majonnäsBryn köttet i smöret med lök, morot och purjolök. Bräsera i ugnen på 175 grader tills köttet är mört
Jag lagar ofta (som bekant) stora portioner mat för att sedan få slippa laga mat i några dagar. Köpte en stor hel kyckling som vi ugnsstekte till middag