Karins kokbok

Karins kokbok

  • 17 Recept
Rabarberpaj med knäckigt havretäcke

Rabarberpaj med knäckigt havretäcke

Jag har aldrig riktigt tyckt att det är gott med rabarberpaj. Anledningen till det är nog att de pajer jag smakat har varit väldigt sura, så sura att det riktigt drar i kinderna
Klassisk Janssons Frestelse

Klassisk Janssons Frestelse

1. Skiva löken och fräs den i ordentligt med smör i en stekpanna. När den blivit genomskinlig och gyllene är den klar
PåskTårta

PåskTårta

När nu väl påsken infaller känns det verkligen som att våren är här och mörkret äntligen lämnat oss för att inte återvända förrän i slutet på augusti igen
Vitlökssill

Vitlökssill

Lägg sillfiléer i sillag över natten, slå av lagen. Skär sillen i bitar, blanda ihop såsen tillsätt så mycket torkad persilja du vill för att såsen ska se fin ut och lägg ner sillen
Kycklingfile i ugn

Kycklingfile i ugn

En jättegod rätt som är enkel att göra. Saftig och om såsen säger jag mums. Passar som bjudrätt. Ingredienser
Kyckling i grönpeppar sås

Kyckling i grönpeppar sås

Det godaste jag ätit på länge. Köp en grillad kyckling och förbered den dagen innan. Denna god kyckling rätt ska helst göras dagen innan
Kyckling bacon soppa

Kyckling bacon soppa

FinHacka purjolök/gullök och vitlök. Hacka kyckling och bacon. Stek löken tills den är gyllenbrun och tillsätt kycklingen och baconen
Kreolskansk gryta

Kreolskansk gryta

Ibland kan man bli nostalgisk och längta efter maträtter som man nästan glömt. 1975 presenterade Allt om Mat en klassiker - Kreolskans gryta
Fläskkarré i lergryta

Fläskkarré i lergryta

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 6 portioner
Fläskfilé i grönpepparsås

Fläskfilé i grönpepparsås

Igår var jag gräsänka eftersom Johan fotade bröllop hela dagen. Passade på att hälsa på hos mina föräldrar och lagade mat med tillsammans med mamma
Flygande Jacob!

Flygande Jacob!

Tog och gjorde en god och enkel maträtt till min familj förra året. Flygande Jacob blev det. Det första receptet på Flygande Jacob publicerades i Allt om mat 1976 och namnet Flygande Jacob kommer från upphovsmannen Ove Jacobsson, som jobbade inom flygfrakt