I en svensk moussaka använder man potatis istället för aubergin som används i grekisk moussaka, men naturligtvis kan potatisen bytas ut mot aubergin även i det här receptet
3 April 2016. Köttfärs. Lchf Chili i Lergryta. Söndag, och kallt och ruggigt väder. Har blivit bortskämda, med sol och lite värme de sista veckorna, men inte idag, brrrrrrr
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Blev så sugen att jag var tvungen att slå slag i saken och veva ihop en smet
Hoppas ni hade en trevlig 1. a advent. Innan vi rullar på med alla julrecept så tänkte jag bjuda på en riktig klassiker, riktig husmanskost, det är ju så himla gott ibland
Pajdeg. Mixa ihop mjöl och smöret skuret i bitar i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt vattnet medan maskinen blandar och mixa ihop till det formas en deg
Jag hade tänkt göra köttfärssås men är inne i en period då jag börjar tröttna på det så istället blev det lite frilansning och kylskåpstömning som resulterade i en gratäng smaksatt med ajvar relish
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skala och skiva potatisen i 1 cm tjocka skivor och koka den i saltat vatten ca 8-10 min, om du inte redan har färdigkokt