PAJER

PAJER

  • 9 Recept
Krämig kycklingpaj

Krämig kycklingpaj

Den här kycklingpajen blir riktigt god och härligt krämig. En paj som passar lika bra till vardags som till helgmiddag
Blåbär- och äppelsmulpaj med honung

Blåbär- och äppelsmulpaj med honung

Fyllning. Sätt ugnen på 200°C. Skala äpplena, skär bort kärnhuset och dela i små bitar. Blanda dem direkt i pajformen (26 cm) med blåbär och honung
Äppelsmulpaj

Äppelsmulpaj

Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm)
Knäckig lingoncrumble

Knäckig lingoncrumble

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman mjöl, mandelmjöl, rörsocker och sirap till en deg. Tryck ut en del av degen i botten på en pajform
Smulpaj med citron och rabarber

Smulpaj med citron och rabarber

Sätt på ugnen på 200 grader. Smörj en pajform (24 cm i diameter) med margarin. Blanda rabarber och strösocker i en skål och häll i pajformen
Päronsmulpaj med toscatäcke

Päronsmulpaj med toscatäcke

Sätt på ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker pajform (18 cm i diameter) med margarin. Skala och tärna päronen grovt
Rabarbersmulpaj

Rabarbersmulpaj

Sätt ugnen på 180 grader. Tärna margarinet och lägg det i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop till en smuldeg
Snabb smulpaj med vaniljvisp

Snabb smulpaj med vaniljvisp

Sätt ugnen på 200-225° C. Skala och tärna äpple grovt, blanda ner övriga ingredienser och blanda väl (det kommer att släppa vätska)
Frasig äppelpaj

Frasig äppelpaj

Sätt ugnen på 225°C. Skala och skiva äpplena och lägg dem i en smord ugnsfast form. Strö kanel och socker över