Åtminstone så var det så jag gjorde för att få till en bra konsistens på köttet. Vilket fick mig tillbaka till när jag var liten och serverades köttgryta med gelé
Ta upp köttskivorna och håll dem varma. Ta upp köttskivorna och håll dem varma. Stek köttskivorna i flytande margarin 3-4 minuter på vardera sidan. Stek köttskivorna i flytande margarin 3-4 minuter på vardera sidan
Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag. Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta
½ msk krossade rosépepparkorn (spar några hela att strö över vid servering)1 msk smör1/2 köttbuljongtärning2 1/2 dl vispgrädde1 dl creme fraicheca 1 msk tomatpurésalt & pepparsojaGör så här. 1/2 köttbuljongtärning
kyckling, fisk, köttfärs, vegetariskt, för att skapa er egen veckomeny. Snart tillbaka till vardagen och då är det bra att ha några goda vardagsrätter i bakfickan
4 port 600 g fläskfilé (går även med kycklingfilé) 3 tomater 1 pkt bacon, klippt 1 stor brk champinjoner 5 dl grädde 3 msk sötstark senap 1 vitlöksklyfta kalvfond riven ost Bryn bacon och låt rinna av på papper
5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort
Smält en rejält klick smör i en stekgryta och bryn på köttbitarna runt om. Härligt med lördag men vilket skitväder vi har, ingen julkänsla alls men det är ju ändå rätt mysigt att kura ihop sig inomhus nu, kanske tända en brasa, baka lite gott adventsfika och fundera på vilka julklappar man har kvar att inhandla