Det gjorde jag med potatismos. Det blev goda potatisplättar från boken Mera vego. Jag käkade mina potatisplättar med lingonsylt och grönsaker, bacon eller skagenröra kan oxå vara gott till
Skala och pressa potatisen. Doppa handflatan i mjöl och lägg en skiva av potatisblandningen i handen. 1 kg potatis (oskalad)300 g rimmat fläsk1 gul lök1/2 tsk krossad kryddpeppar1 ägg3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna medSmör, saltKoka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. 1 kg potatis
Potatisplättar är en tyvärr nästan bortglömd men mycket god vardagsrätt. Perfekt att laga om du har kokt potatis över och det hade jag i dag, så plättar fick det bli tillsammans med lingon och bacon
4 Raggmunk 2 dl vetemjöl 4 dl mjölk 2 ägg 1/2 tsk salt 900 g fast potatis 2 msk smör eller margarin 3 morötter 400 g skivat rimmat bogfläsk 1 tsk smör eller margarin Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Nyårsaftonens huvudrätt blev oxfilé, potatistårta, grönpepparsås, persiljevitlökssmör och sparris. Sist skalar du potatis en i taget och river på grövsta rivjärn
Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. 10 st mandelpotatis. 110 st mandelpotatis medelstora 150 g västerbottensost riven 3 st äggulor 0. 225°Skala och koka potatisen mjuk i en kastrull med lättsaltat vatten. 1Fördela potatiskrämen i 4 ugnsfasta portionsformar och grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills potatisbakelserna blir gyllenbruna
300 g potatis. Receptet gäller för 4 port 300 g potatis 1 morot 1 dl Arla Köket® riven ost mager ½ tsk salt 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1 dl Arla Köket® matyoghurt