Kött

Kött

Coeur de filet provencale

Coeur de filet provencale

Vi är experter på helstekt kött i ugn, eller vi gör det i alla fall rätt ofta av både nöt- och älgkött
Biff Rydberg

Biff Rydberg

Stek till sist köttet i omgångar i smör tills alla bitar har fått fin färg och är klara. Köttet får gärna vara lite rosa i mitten
Örtspäckad fläskfilé

Örtspäckad fläskfilé

600 g fläskfilé. 13 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. 11 tsk salt. 11 krm svartpeppar. 11 vitlöksklyfta. 11 kruka färsk timjan
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Skär köttet i bitar, stek i smöret i en stekpanna och krydda med salt och vitpeppar. Lägg efterhand i köttet i en stor gryta
Mustig gryta på nötbitar och rödvin

Mustig gryta på nötbitar och rödvin

Bryn köttet lätt i omgångar, så det får färg, salta och peppra. Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på
Chili gryta

Chili gryta

Häll över köttet i karotten o rör om. Häll på lite vatten om köttet inte är täckt. Underbar o ny smak. ni måste prova
Chiligryta på högrev – recept

Chiligryta på högrev – recept

Skär upp köttet i mindre kuber och lägg det i en bunke, salta och peppra. tillsätt sedan dom torra kryddorna och chipotle och låt det gå någon min till, då tillsätter du tomatpuré och det brynta köttet
Texas Chili

Texas Chili

Koka tills allt kokat sönder och köttet är riktigt trådigt. Vad lagar Grillbaronen helst när han inte grillar
Enkel lövbiffsgratäng

Enkel lövbiffsgratäng

2 msk köttfond. 2 msk köttfond. Cicci och David kom på middag och då bjöd vi på den här mumsiga gratängen
Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gräddsås 0 st buljong , från rullladerna 3 dl vispgrädde 1 msk svartvinbärsgelé 0 st salt 0 st vitpeppar Rullader 500 gram lövbiff 9 dl vatten 3 msk oxfond , koncentrerad 50 gram cornichons 1 paket bacon 2 msk dijonsenap 0 st salt 1 st gul lök(ar) 1 st morot 2 msk tomatpuré 0 st vitpeppar Tillbehör 150 gram sockerärtor 800 gram potatis(ar) 1 svartvinbärsgelé Köp receptet Näringsvärde Kcal
Gudomligt god porterstek med krämig gratäng och sommarsallad

Gudomligt god porterstek med krämig gratäng och sommarsallad

Koka upp spadet och lägg sedan i köttet. Sila skyn från köttet och häll upp i en annan kastrull. 11 tärning köttbuljong. 1Porterstek1,5 kg fransyska 3-4 morötter, skivade 1 stor gul lök, hackad 3 klyftor vitlök, hackad 50 cl porter 1,5 dl svartvinbärssaft (outspädd) 2 dl vatten 0,5 dl oxfond 1 tärning köttbuljong 1 dl soja 1 tsk timjan ca 15 enbär. 1Sommarsallad250 g honungsmelon 250 g galiamelon 0,5 gurka 2 tomater ca 10 blad romansallad 1 rödlök 300 g fetaost salt 100 g tärnad fetaost i oljaHäll upp alla ingredienser förutom köttet i en gryta. Vänd köttet och sjud ytterligare 45 minuter tills köttet har temperatur 75 grader. Ta grytan från värmen och låt köttet vila i spadet i 20 minuter
Portvinsmarinert elgstek

Portvinsmarinert elgstek

Surret elgstek er godt. Denne gangen ble den marinert i portvin og stekt på svak varme til steken holdt 65 grader
Schnitzel, grundrecept

Schnitzel, grundrecept

Ingredienser Portioner. 4 4 skivor fläsk- eller kalvfilé (4 skivor motsvarar 400 g) 2 krm salt 1 krm peppar 2 ägg 1 dl vetemjöl 2 dl ströbröd eller panko (asiatiskt ströbröd) smör och olja till stekning Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5