Kokboken

Kokboken

  • 11 Recept
Mat från olika kök
Markus röding med smörsås

Markus röding med smörsås

1 schalottenlök, finhackad 1 msk olja 1,5 dl torrt vitt vin 1 msk vitvinsvinäger 3 dl grädde 75 g smör salt 0,5 citron, lite saft och finrivet skal färsk dill, finskuren färsk gräslök, finskuren
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Friday baby. Lite hummer är ju aldrig fel. Aldrig. Supergott. Gratinerad hummer. 4 port. 2 st kokta humrar. 100g färska champinjoner
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Sätt ugnen på 275 grader. Klyv hummern. Ta bort magsäcken och tarmen och ta ut allt kött. Knäck klorna och ta ut köttet
Världens bästa rödvinssås

Världens bästa rödvinssås

En bit ryggbiff är gott, men tillsammans med en bra rödvinssås blir det riktigt riktigt gott. När vi bjöd hem några vänner härom helgen, stod det kött på menyn, för att det var vad våra gäster gillar mest av allt
Ugnsstekta rädisor

Ugnsstekta rädisor

Idag ska ni få ett av de enklaste recepten med det godaste resultatet man kan föreställa sej, det kräver nästintill inget jobb alls och vi vågar nästan påstå att det är omöjligt att misslyckas
Bakad lax med blomkål

Bakad lax med blomkål

Gnid in laxen med olja, salta och peppra. Baka i ugn i ca 15 minuter. Dela blomkålen i mindre buketter. Skala, dela och skiva löken

Skaldjursmarinad

Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Fisk eller skaldjur marineras ca 30 minuter i rumstemperatur eller 1-2 timmar i kylskåp