Det här är en väldigt uppskattad kycklingrätt som jag gjort flera gånger i olika varianter. Att tillsätta bacon ger bra sälta och kräver egentligen inte så mycket extra kryddor även om jag gillar att "hotta" till det lite med chili och vitlök
Lägg hela lergrytan i blöt i kallt vatten i minst två timmar. Med hel kyckling. Smaksätt kycklingen genom att stoppa in timjan, rosmarin och purjolökshack i buken
Hacka löken till stora bitar och stek den på medelvärme i smör tills den mjuknat. Ös över i en skål. Gnugga champinjonerna rena och skär dem till kvartar
Bacon höjer smaken och piffar upp så gott som alla maträtter, men det är kaloririkt. Om du inte behöver tänka på kalorierna så använd gärna riktig bacon men annars är kalkonbacon eller rökt skinka bra alternativ istället för bacon
Jag la ut på instagram att vi wokat i lördags. Jag hade inte tänkt lägga ut något recept på bloggen eftersom svärmor, svärfar och jag bara höftade när vi tillagade woken
Tweet Pin It Skriv utSchnitzel är en riktig vardagsklassiker som dem flesta tycker om. Här har vi dock använt oss utav kalv istället för de mer vanliga och traditionella fläskschnitzlarna
Bra att fixa innan man börjar med såsen. Häll 2 dl vatten i en kastrull och låt vattnet koka upp. Lägg i buljongtärning och låt det puttra/koka tills tärningen är borta