matglad

matglad

  • 21 Recept
Kyckling Gryta med Bacon, Spenat & Vitlök

Kyckling Gryta med Bacon, Spenat & Vitlök

Det här är en väldigt uppskattad kycklingrätt som jag gjort flera gånger i olika varianter. Att tillsätta bacon ger bra sälta och kräver egentligen inte så mycket extra kryddor även om jag gillar att "hotta" till det lite med chili och vitlök
Friterad kyckling med sötsur sås

Friterad kyckling med sötsur sås

Vi tröttnar aldrig på denna maten, det är så enkelt, så gott och inte det minsta lilla nyttigt. Kycklingen
Örtagårdskyckling

Örtagårdskyckling

Lägg hela lergrytan i blöt i kallt vatten i minst två timmar. Med hel kyckling. Smaksätt kycklingen genom att stoppa in timjan, rosmarin och purjolökshack i buken
Makaronilåda

Makaronilåda

I kväll har vi ätit fisk enligt veckomatsedeln men blev inte riktigt den rätt jag hade tänkt från början
Baconlindade järpar

Baconlindade järpar

Bacon höjer smaken och piffar upp så gott som alla maträtter, men det är kaloririkt. Om du inte behöver tänka på kalorierna så använd gärna riktig bacon men annars är kalkonbacon eller rökt skinka bra alternativ istället för bacon
Kyckling-wok i kokosmjölk

Kyckling-wok i kokosmjölk

Under veckorna vill jag gärna ha några rätter som är enkla att göra, goda att äta och inte tar alltför lång tid
Krustader med kräftstjärtar

Krustader med kräftstjärtar

Valet till förrätt på nyår föll på dessa läckra krustader. Enkla att svänga ihop och tar inte en massa tid i anspråk
Köttfärsbiffar med grönpepparsås

Köttfärsbiffar med grönpepparsås

Blanda havregryn, mjölk och potatismjöl i en bunke. Låt bland-ningen svälla 10 minuter. Fräs löken i en stekpanna med 1 msk smör
Kalvschnitzel med ugnsrostade krispiga potatisskivor

Kalvschnitzel med ugnsrostade krispiga potatisskivor

Tweet Pin It Skriv utSchnitzel är en riktig vardagsklassiker som dem flesta tycker om. Här har vi dock använt oss utav kalv istället för de mer vanliga och traditionella fläskschnitzlarna
God grönpepparsås

God grönpepparsås

Bra att fixa innan man börjar med såsen. Häll 2 dl vatten i en kastrull och låt vattnet koka upp. Lägg i buljongtärning och låt det puttra/koka tills tärningen är borta