Kött

Kött

Ugnsstekt fläskytterfilé med potatisgratäng och rödvinssås

Ugnsstekt fläskytterfilé med potatisgratäng och rödvinssås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fläskytterfilé 600 gram fläskytterfilé 0,5 tsk salt 4 krm svartpeppar 1 msk olivolja 1 msk Mat
Ryggbiff med svampsås

Ryggbiff med svampsås

Krydda köttet och stek det 3–4 minuter per sida i en stekpanna med smör. Svampsås. Ansa och skiva svampen
Fläsk/ytterfilé i ädelostsås med råstekt potatis

Fläsk/ytterfilé i ädelostsås med råstekt potatis

Putsa filén och krydda med salt och peppar. Stek den gyllenbrun runt om, slå in filén i folie och låt den vila innan du lägger den i en ugnsäker form, stick in en ugnstermometer mitt i filén och stek den i 200 grader tills den har nått ca 65-68 grader
Oxfilétournedos med rödvinssås och potatisgratäng

Oxfilétournedos med rödvinssås och potatisgratäng

Friterad palsternacka1 palsternacka olja (till fritering). 1Rödvinssås1 rödlök, finhackad (spara löken till rödvinssmöret) 3,5 dl rött vin (gärna samma som du serverar till maten) 1 kvist färsk timjan 3,5 dl kalvfond 1 msk rödvinsvinäger salt svartpeppar 1,5 msk smör