4 Småländska isterband 900 g potatis, nykokt, i bitar 1 knippe färsk bladpersilja, grovhackad 50 g smör 2 msk vetemjöl 4,5 dl gräddmjölk 5 cm färsk pepparrot 400 g hela inlagda rödbetor salt svartpeppar, nymalen
Gårdagens middag blev en korvgryta med inspiration från Instagram. Deras recept på korvgryta gjorde bara en liten förändring på och bytte ut falukorven mot kycklingkorv
2 Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök, vitlök och korv ca 3 min. 3 Skeda upp potatismoset i en gratängform längs kanterna och lägg korven i mitten. 400 g Änglamark falukorv, i mindre bitar
Snitta korvarna och stek dem i en stekpanna med matfett. Stuvad potatis. Skala och tärna potatisen, i 1 cm stora tärningar, och fräs i en gryta med matfett under omrörning i 1 minut