Pressa potatisen och blanda med salt, peppar, rökt bog, salladslök, ägg och äggula. Ta upp lite med en sked och forma till en boll som rullas i ströbröd
Ansa och skiva champinjonerna och fräs dem i en kastrull med smör, tills vattnet kokat bort. Tillsätt mjöl och fond under omrörning, och späd med grädde och mjölk
Blanda riset med lök, färs, kryddor, ägg och mjölk. 800 g vitkål. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1½ dl kokt vitt ris 800 g vitkål 25 g Arla® Svenskt Smör 2 msk sirap ½ tsk salt 1 dl vatten 1 gul lök 1 msk Arla® Svenskt Smör 300 g blandfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 ägg 1 dl Arla® mjölk
4 1 gul lök 2 klyftor vitlök 1 purjolök 1 klyfta vitkål (à 300 g) 1 msk olja 500 g köttfärs 3 msk soja 3 msk balsamvinäger 2 msk råsocker peppar ev salt Till servering potatis rårörda lingon bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Smält smöret och blanda med gurka, ärtor och dill precis innan servering 100 gr smör. - ljuvlig fisk som delar sig i flagor och den goda smaken av smör och sommar
Servera medstuvadvitkål och potatis. Smaka av med salt och peppar. Skär vitkålen i tärningar och förväll i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Stek stubbarna runt om, i medelvarm stekpanna med lite matfett, totalt ca 5 minuter. 25 st vitkålshuvud
Stuvadvitkålmed inspiration från Ica. Jag gjorde en vanlig vit sås på smör och mjöl, som en béchamelsås, som jag hade både mjölk och matlagningsgrädde i tillsammans med salt och peppar ovanpå min stekta vitkål
4 400 g vitkål 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar Till servering 1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.