Detta är en fiskgratäng av typen hyfsat lättlagad, det du ska tänka på är att inte ha såsgrytan på plattan när du rör ner ägg- och gräddblandningen, och att du rör hela tiden, annars kan det hända att gulorna börjar kokas och stelnar till små äggklumpar
Det finns inga snabba lösningar, det är inte enkelt att gå ner i vikt även om alla tidningar vill ge den reklamen för den ena bra dieten efter den andra
Först fick fläskfilén ligga i den kalla marinaden i en timme. Nästa steg blev att, filén och den kalla marinaden åkte ner i en gjutjärnsgryta, och fick koka där på svag värme,
Putsa ytterfilén och skiva den sedan i 11/2 cm tjocka skivor. Nästan exakt samma recept kommer jag och min sambo Göran att ha med i tidningen Allt om LCHF i mars 2015
Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans med den gröna blasten från en stor purjolök. Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar
Jag har ju varit hemma i början på den här veckan med sjuka barn vilket gjort att helt plötsligt så har man lite mer tid till att hinna andra saker på vardagen, jag menar under tiden som barnen vilar kan man passa på att göra annat
Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge. Smaka av med salt och peppar och strimla ner den röda paprikan sist av allt
Den här vitkålsgratängen smakar precis som en potatisgratäng. Det är svårt att veta hur mycket vitkål man ska ha till grädden och osten, men det ska vara en ganska torr gratäng