Vi har nog slagit rekord i antalet grillmiddagar på rad nu. Förra veckan var det precis varje kväll och även helgen så jag bröt av med en ruskigt god biffgryta med stark sås och ris till
Så var det dags för ännu ett klassiskt svenskt bakverk, nämligen tigerkakan. Den brukar gå hem hos både barn och vuxna och i skrivande stund svalnar just en sådan goding som smaksatts lite extra med apelsinskal och apelsinsaft
HEJ på er,. Hur har ni det. Jag är ledsen för att det är glest mellan inläggen just nu men skolan tar enormt mycket tid, barnen är förkylda och jag själv försöker hänga med i ett tempo som just nu är liiiite för högt
. En klassisk tigerkaka är väl inget man säger nej till va. Inte jag iallafall. Enkelt och gott - precis vad som uppskattas en vardag när man ska slänga ihop något lite snabbt
Hoppas ni har det bra alla. Här lyser solen nu på morgonen och termometern visar ca -15 grader. Otroligt vackert, men läste däremot att det skulle snöa idag vilket ju vore lite typiskt
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Köttfärssås. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt
Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen. Tag bort kastrullen från spisen och värmen när drygt hälften av smöret smält och rör med en sked tills resten av smöret smält som då smälter av redan befintlig värme
Sjömanskyckling. Hej och godförmiddag till er alla. Idag hälsar vi ett innerligt hjärtligt välkommen till fredag ännu en gång, och ja, det är lika underbart som vanligt
Idag blev det en kreativ middag som styrdes av avsmakningsskeden och skafferiet. Allt baserades på nyplockade kantareller och ett paket köttfärs som fanns i frysen