Det är behändigt att göra mat som fixar sig själv i ugnen. Jag tycker många grönsaksbiff-recept som jag stött på i själva verket har visat sig vara en pannkakssmet med grönsaker i (nog för att det är gott men jag vill ha riktiga vegebiffar)
Ska man vara krass så kanske den snarare kvalar in under paleo än under renlärig lchf, med tanke på att morot är en relativt söt rotfrukt, men jag ser ingen anledning att vara så petig
Därefter körde jag dem i airfryern för att få extra krispig yta. Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga
Fräs allt i en kastrull i lite olja så att löken mjuknar. Rund och god i smaken, snabbfixad och det går fint att göra en 3 dubbelsats och använda resterna i en vegetarisk lasagne
Perfekt att göra när man har potatis som måste användas. Jag är inte så mycket för bechamelsås som så därför valde jag att istället göra en fetaostsås som varvas med övriga ingredienser istället för att läggas på toppen, det blev otroligt, otroligt gott
Jag älskar sötpotatis och bakar den helst i ugn, men eftersom den får en krämig konsistens när det värms tänkte jag att den defintivit skulle smaka bra även i soppform
Jag hade själv aldrig kommit på tanken men tyckte att det var en lysande idé. För att spinna vidare på höstträdens vackra färger lagade jag en sötpotatispaj med stekt svamp och grönkål till middag
Jag bodde ju i Congo, på en liten missionsstation, och det bästa jag visste när jag var barn, var att följa med mamma och pappa på resa ut till byarna runtomkring, där pappa lagade tänder (han var tandläkare) och mamma skötte sjukvård och barnhälsovård
Det känns som att det är läge för ett vegetariskt recept igen. Det är f ö både hälsosamt och miljösmart att då och då byta ut kött och fisk mot vegetariskt
Jag hade varmrökt lax, men tänk på att den smular sönder mer än om du använder kallrökt lax. Rör försiktigt, så att laxen inte faller sönder för mycket om du väljer att göra pastasåsen på varmröktlax
Börja med att sätta på pastavatten samt rensa och hacka svampen. Det här är ett snabbt, enkelt och mycket gott recept för alla de där kvällarna när tiden kanske inte riktigt räcker till men det ändå vore gott med något rejält
När jag pratade med min mormor på telefon senast sa hon att hon tycker att det är trevligt att läsa min blogg, men att "linser och bönor och sånt" inte är mycket för henne