Sötpotatis är lite av en bortglömd rotsak men det kan vara riktigt gott, speciellt som i det här receptet där jag ökat på sötman med honung och sedan balanserat det med balsamvinäger och rostade pinjekärnor
Tricket att få till riktigt goda ugnsrostade grönsaker är att använda ganska hög temperatur och antingen använda varmluftsugn eller se till att släppa ut ånga ett par gånger under rostningen
Sötpotatis är något som jag börjat använda mer och mer, tycker det är riktigt gott och ett bra alternativ till vanlig potatis, dessutom lägre GI om man tänker på sådant
För sedan är det bara att hetta upp rejält med rapsolja i en stekpanna och steka tofun en liten stund på varje sida så den får en knaprig stekyta, men fortfarande behåller sitt mjuka innanmäte
Hetta upp en stekpanna och lägg i olja. Ugnsrostade grönsaker. Skala morötter ochsötpotatis, skär i stänger, lägg på en plåt och ringa över olja och strö över salt
Tvätta och skala sötpotatisarna. När du är klar, lägg sötpotatis pommes frites på en tallrik som du täckt med lite hushållspapper så att oljan sugs upp
Sötpotatis tycker vi om att äta och det gör vi så ofta tillfälle ges. Borsta skalet, skär i klyftor eller halvor, på med olivolja, flingsalt, kryddor och örter som man önskar och sedan in i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.