Skala moroten och löken, skär dem i mindre bitar och lägg ner dem i grytan. RotmosSkala kålroten och morötterna till rotmoset och skär dem i mindre bitar
Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven i bitar och strimla paprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprika i pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Fräs falukorven i skivor i hälften av smöret i en stekpanna. Tag upp och lägg åt sidan. Fräs vitlök, curry, timjan, kokos och gul lök i resten av smöret samt fettet som blev kvar i pannan i pannan
200 grader i ca 10-15 minuter, eller tills moset fått fin färg. Koka potatisen. Vispa sedan ner grädde, mjölk och 50 g smör med elvisp till ett jämt mos
Spar whiskyn och tillsätt i grytan, när 5-10 minuter är kvar. Bryn köttet ihop med smör, svartpeppar, viltkryddan och den hackade vitlöken, häll sen i hälften av vinet och låt det sjuda en stund
Låt fräsa några minuter under omrörning. Tips imorgon. En jättegod kalops som jag gjorde på högrev. Har alltid tyckt om kalops och här hemma är det en favvo rätt
Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min. Häll grädde i såsen och koka upp, låt sjuda långsamt i ca 5 min