Det är husmanskost at it’s best. Det här mina vänner. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Förutom kåldolmar är det här min favoriträtt när det gäller husmanskost, just därför blev jag löjligt mallig när jag lyckades få till ett par vegetariska biffar som blev alldeles perfekta i konsistensen
husmanskost,. svensk husmanskost,. Vegetarisk gratäng med zucchini, potatis och tomat. Idag tänkte jag bjuda på ett fantastiskt gott och förhållandevis enkelt vegetariskt recept
Den klassiska svenska husmanskosten glöms lätt bort när det finns så mycket annat, men när jag väl lagar husmanskost slås jag alltid av att det är så fantastiskt gott
När jag va ute och googlade lite härom sistens upptäckte jag att det finns en liten kokbok på 31 sidor från 1912 som också heter Vegetarisk Husmanskost
Julen är över och jag gläds åt att börja laga mat igen som inte alls är julrelaterad. Julmat är fantastiskt men efter 4 dagars julbord känner jag mig rätt nöjd och det är ju precis så det ska vara, Eftersom vi inte lagat och ätit någon julmat här hemma har jag inte heller massa julrester att ta hand om men tänk på att man kan göra många nya maträtter på skinka, köttbullar, prinskorv, potatis osv
Helgerna är över och ett nytt år har tagit sin början med nya mål och nya upplevelser. Detta nya bloggår får invigas med en vegetarisk husman i form av kåldolmar fyllda med krispiga hasselnötter, råris och belugalinser
Måndag igen, och därmed självklart ett nytt vegetariskt recept. Den här gången får det bli jättegoda savoykåldolmar med fyllning av quinoa, blandad svamp, lök och vitlök, och med en härlig kryddblandning som har det talande namnet Himalayas höjder (vad den innehåller ser du på bilden)