Mina plåtar är kanske större än genomsnitett för jag tyckte att det blev lite för tunt. Göteborgs Utvalda Fröknäcke (innehåller även spannmål som havre och vetekli) är ett knäcke som jag tycker är jättegott och det funkar i min lågkolhydratlivsstil med sina 5,5 g kolhydrater. Låt blandningen stå i ca 15 minuter. Baka i 10 minuter, ta sedan ut och skär till önskad storlek med en kniv. Baka dem sedan ytterligare i 60 minuter
Låt puttra i cirka 15 minuter. Tillsätt olja, vetemjöl och salt och bearbeta degen i cirka 15 minuter tills den blivit riktigt elastisk och smidig. Låt sedan jäsa i cirka 45 minuter eller tills den dubblat sin storlek. Lägg bakplåtspapper på din plåt, lägg på ingredienserna du vill ha och grädda i cirka 10 minuter. 45 minuter
Forma 4 biffar av färsen och stek dem i en stekpanna med smör, 3 minuter per sida. Tillsätt crème fraiche, vatten, soja och krossad peppar, och koka i 3 minuter
Kvällens middag huvudrätt blir en gammal goding från receptskafferiet, men vi tänker minsann inte avslöja vilken än eftersom vi vet att våra gäster är här i köket och snusar allt som oftast
Hoppas er vecka startat lika fint som min. Hej på er. Efter en fartfylld helg, var det lugn dag igår. I matväg blev det pizza framåt kvällskvisten, vilket jag tror många med oss delade
) När det vankas helg är vi faktiskt inte så vansinnigt noga med kosthållningen, men tack vare att sötsuget har minskat rejält så frossar vi inte så mycket längre
Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör. Börja med potatiskakan och den ska göras minst 3 tim i förväg för att man ska kunna skära den i skivor. Stek oxfilén medium med innertemperaturen ca 55 – 58 grader och låt filén sedan vila i folie ca 10 minuter. Grädda potatiskakan i mitten av ugnen i ca 60 minuter. När potatiskakan är klar så ska den kallna under press i kylskåpet minst 2 timmar. ca 10 minuter
Tag ut filerna och låt vila i ca 10min då temperaturen kommer gå upp ca 3-4g. Medan oxfilen vilar så blancherar du sparrisen i 4-5min tills de är mjuka men knapriga, efterstek i smör, i tex en stekpanna, och slå på balsamicovinäger och havssalt mot slutet. 4-5min till
Toppa med ruccolasalladen och dra isär skinkan i mindre bitar och lägg lite slarvigt över. Jäs under bakduk i ca 40 min. Grädda i 225 grader i ca 15 min
Arbeta degen blank och smidig, låt degen jäsa övertäckt i ca 15 minuter. Låt såsen puttra i ca 10 minuter. Klicka över pesto och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills pizzorna fått fin färg