Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga. Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga
Eftersom jag inte äter så mycket kött, eller inget rött kött över huvud taget, så använder jag vegetarisk färs, så här skriver Anamma om sin vegetariska färs
Vegetariska burgare gjorda på kidneybönor, majs, morot och andra goda och nyttiga ingredienser. De blir smakrika och otroligt goda och nu föredrar jag faktiskt de här burgarna framför vanliga hamburgare som känns tråkiga och smaklösa i jämförelse
Grymma vegetariska biffar som håller ihop bra, är lite kryddiga och bara smälter i munnen. Servera gärna med rödbetstzatziki, lite fler grönsaker och bröd
När mamma fyllde 50 år tidigare i höst fick hon bland annat ett paket med lite diverse matsaker av våra grannar varav dessa kex var en av komponenterna
Vegan. Peston fick i sin tur samspela med "köttbullar" som tack vare svampen får en lite "köttigare"konsistens mot tidigare vegetariska bollar som jag har gjort
Idag bjuder jag på en italiensk vegogratäng. Hursomhelst den vegetariska smakrika gratängen är baserad på zucchini och aubergine och har ett krämigt täcke av yoghurt och färskriven parmesan
Vegetariska sojafärsbiffar (6-8 port). Sojafärs är ett mycket bra alternativ för den som vill minska köttkonsumtionen men fortfarande göra liknande så kallad ”vanlig” barnmat som t ex biffar, ”köttbullar” eller spaghetti och ”köttfärssås”
Idag är det måndag, och det ska alltså bjudas vegetariskt. Men, men, jag har inte haft tid att klura ut något "riktigt" vegetariskt nytt recept, det har mest blivit vegetariska soppfavoriter i repris den senaste tiden
Skär kantarellerna i mindre bitar och skiva löken. Finhacka vitlöken och skär mynt av morötterna. Tärna squashen, skär tunna ringar av purjolöken och strimla kycklingen
Det är vegetariska dagen. Okej då, eftersom jag gärna puffar för mer vegetariskt får det bli inte bara köttfri måndag, utan även köttfri onsdag den här veckan