Den här gången blev det en matig, lite grövre, glutenfri variant, som är lätt att ha att göra med, och som passar jättebra dels att äta som de är, dels att fylla med något smaskigt och kanske gratinera i ugnen
Gör under tiden köttfärsröranSkala och hacka löken, fräs i lite matfettblanda i svampen och stek en stundSen i med färsen, stek tills färsen blivitgrynig, blanda sedan i resten av ingrediensernaoch låt den seda puttra ihop sigKöttfärsröran ska inte vara vattnig
Blanda rumsvarmt smör och sockret med elvispenså att det blir fluffigt, häll sedan i oljan ochfortsätt vispa med elvispen så att smeten servit och porös utBlanda sedan i pofibret och rör om,fortsätt sedan att blanda i mjölmixenhjorhornssaltet och vaniljsockret, blandaihop allt med en slickepott
Naturligt glutenfria frallor meddurramjöl. De här naturligt glutenfria frallorna blev riktigt bra. Jag höll medvetet ingredienslistan kort för att skapa ett så enkelt vardagsbröd som möjligt
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl
Om du gillar riktigt mörkt, mustigt, smakrikt och saftigt bröd tycker jag definitivt du ska testa den här glutenfria varianten, som jag bakade i veckan
I alla fall låg de stackarna där i fruktskålen och bara skrek om att bli omhändertagna, så det var bara att ge sig i kast med äggvispandet och bananmosandet
Det blev ändå ett ganska lyckat försök men nästa gång kommer jag ta mindre mängd mjöl – de blev lite kompakta – men väldigt goda i smaken och surdegen ger den där härliga saftigheten som många vanliga glutenfria bröd inte har
Focaccia är ett italienskt bröd med olivolja som man kan fylla med olika goda smaker. Den toppades med de härliga medelhavssmaker av kalamatioliver, körsbärstomater, fetaost och rödklök
Receptet hittade jag på Annies blogg, men bytte sötningsmedel. Vispa ägg fluffigt med en elvisp eller för hand rör sedan ner smält kokosolja, saffran, havregrädde och sötning och blanda jämnt
Du som vill ha receptet med vispgrädde byter alltså bara ut kokosmjölken till grädde, samma mängd. Pannkakorna blev supermaskiga och toppingen med jordnötssmör, hallon och kokosflingor var en riktig fullträff
Lös upp jästen och mjölk/mjölkersättning och vatten med en visp i en bunke. Häll upp degen på ett lätt mjölat bakbord (förstås med glutenfri mjölmix på )
Om ni inte har durramjöl i skafferiet går det bra med rismjöl, och om ni inte har tillgång till björnbär kan de bytas mot andra bär, blåbär, hallon eller vinbär t ex
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.