Bernaisesåsen (Sauce Béarnaise) kommer ursprungligen från området Béarn i sydvästra Frankrike där den har använts till deras inhemska mat sedan urminnes tider, den gjordes dock med olja istället för med smör
En fantastiskt god och färgstark soppa med kraftig smak av rostad paprika. Anledningen till att jag kom på idén att göra denna goda rätt, var ett avsnitt av Gordon Ramsay‘s ”Kitchen Nightmares”
Tid ca 90 min / 1 sockerkakslängd, ca 15 skivor / Ugn 200 graderIngredienser. 500 gr mjöl20 gr mannagrynsalt15 gr torrjäst50 ml olivolja i 4 dl ljummet vattensoltorkade tomaterOliverhavssaltsvartpepparDet lättaste är att använda en form med avtagbara kanterHäll i mjölet, mannagryn, salt och torrjästen i en torr bunke (sikta mjölet om du vill)Var noga med att mäta och väga upp alla ingredienserna nogaBlanda olivoljan i vattnet och rör omHäll försiktigt ner ca hälften av olivvattnet i mjölmixenRör försiktigt om med fingrarnaKänn av hur degen formar sig och häll i mer vatten om den känns för torr, detta måste du själv försöka avgöra på känslan
Disse er virkelig farlig gode. (ca 36 stk)340 g sukker340 g brunt sukker450 g smør4 egg740 g hvetemel1 ts salt2 ts bakepulver500 g hakket sjokoladeVisp smør og begge typer sukker sammen
Mina kommentarer. Rabarbern skjuter i höjden och skriker. "Ät mig. Ät mig. " Och så kunde vi ju inte ha det. Därför letade vi raskt upp ett recept, mor och jag