Gordon RamsayTips. Tid ca 90 min / 1 sockerkakslängd, ca 15 skivor / Ugn 200 graderIngredienser. 500 gr mjöl20 gr mannagrynsalt15 gr torrjäst50 ml olivolja i 4 dl ljummet vattensoltorkade tomaterOliverhavssaltsvartpepparDet lättaste är att använda en form med avtagbara kanterHäll i mjölet, mannagryn, salt och torrjästen i en torr bunke (sikta mjölet om du vill)Var noga med att mäta och väga upp alla ingredienserna nogaBlanda olivoljan i vattnet och rör omHäll försiktigt ner ca hälften av olivvattnet i mjölmixenRör försiktigt om med fingrarnaKänn av hur degen formar sig och häll i mer vatten om den känns för torr, detta måste du själv försöka avgöra på känslan
Den här såsen passar både till kött och grillad fisk, vissa moderna kockar (så som Gordon Ramsay) hävdar att den inte ska användas till grillat kött men jag går hellre på Joël Robuchons linje och serverar den till allt möjligt i kött och fiskväg
Sätt ugnen på 175 grader. Häll ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Låt koka 4 minuter. Lägg den färdigkokta julskinkan på ett galler över en långpanna
Kan Gordon Ramsey så kan jag. På svenska hade vi väl sagt, smördegsinbakad oxfilé med lite gojs i. Nej men jag såg på Amerikanska masterchef att de gjorde Wellington och blev sugen på att prova
4 skiva oxfilé. Tina smördegen enligt förpackningens anvisningar. Kavla ut smördegen tunt och tag ut runda bitar, så stora att de senare går att vika runt köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.