Koka upp ättika och socker, låt det kallna. Tillsätt gräslök, dill och salladslök till ättikslagen. Hacka kycklingen fint och blanda den med fint hackad lök, dill och cayennepeppar
Dela filéerna i små bitar och bryn i ett stekjärn så att bitarna blir genomstekta. Hacka purjolöken och lägg längst ner i botten av en glasform och fördela kycklingen över strö på lagom mycket Chiliflarn och svartpeppar
Yes. Idag har veckohandling blivit av och jag har lagat första rätten som var inplanerad för måndag, en jättegod pasta som vänds runt med chili- och vitlöksolja, citronskal och ruccola
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Skär laxen i små bitar, ca 3x3 cm. Blanda yoghurt med kokosmjölk. Smaka av med salt och peppar. Låt laxbitarna marineras i mjölkblandningen i ca 1 timma
Jag hade helt glömt av att blogga om såsen jag lagade till lantpatén härom veckan. I brist på bättre namn väljer jag att kalla den för en variant på cumberlandsås , väl medveten om att detta inte alls är korrekt
Supergod och nyttig soppa. Soppan går också alldeles utmärkt att frysa in - så passa på att göra mycket på en gång så har du färdiga lunchlådor till hösten sen
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat