Smörgåstårta LCHF – Paleo. Foto Lindha Vikström. Smörgåstårta à la Ecocaféet. Som jag skrivit tidigare så jobbar jag som receptkonsult åt nyligen öppnade Ecocaféet i Östersund
Jag gjorde mitt första (och säkert enda) julgodis igår. Det blev en nyttigare variant av Bounty eftersom jag inte kunde gå loss på grädde och mjölkchoklad hoppade jag även vitt socker
I år orkar jag inte göra biskvier, sorry Lisa jag vet att det är dina favoriter. -) men jag tror du kommer att gilla de här också, samma ingredienser liksom men det går så mycket fortare när allt åker i en långpanna
Denna moussetårtan bakade jag till min kollega på jobbet då hon fyllde år. Grattis igen Marie. Hon älskar passionsfrukt och tropiska frukter så det blev en mangomousse tårta med en topping av passionsfrukt
Den här tårtan är en vidareutveckling av den hjortronpannacotta jag bjöd på häromsistens. Den blev så uppskattad, att när jag sedan skulle ordna en liten fest för makens arbetskamrater i samband med att hans skulle sluta sitt jobb bestämde jag mig för att göra en pannacottatårta på liknande sätt
Spänn fast ett smörpapper i en form med löstagbar botten, ca 24 cm diametern. Lägg alla ingredienser till bottnen i en fryspåse och kavla sönder kakorna med en kavel
Precis som receptet på vitlöksgratinerade champinjoner kommer detta recept från tidningen Matkärlek. Jag är egentligen inte så förtjust i morotskaka, men den här får faktiskt tummen upp av mig
För att göra cheesecakens botten. Blanda kexsmulorna med det smälta smöret och tryck in blandningen i botten av en 20 centimeters kakform med löstagbar botten
Lite smått och gott att ställa fram till jul måste man väl ha. Här hemma bakas det inte lika ofta nu som förr, dels för att vi är riktigt dåliga på att äta kakor och att det tillslut åker i soporna för att de blivit för gamla