Jorunns Favoriter

Jorunns Favoriter

  • 8 Recept
Foccacia med rosmarin, fetaost och körsbärstomater

Foccacia med rosmarin, fetaost och körsbärstomater

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser Fyllning 1 odefinierad olivolja 1 odefinierad flingsalt 1 odefinierad körsbärstomater 1 st fetaost , tärnad 1 odefinierad rosmarin Grundrecept för degen 25 gram jäst , 1/2 paket färsk jäst 3 dl vatten , fingervarmt 0,5 dl olivolja 1 msk flingsalt 1,5 msk honung 7,5 dl vetemjöl Köp receptet
Medisterkaker från Norge

Medisterkaker från Norge

Medisterfärs går att få tag i mot matbutiker nära norska gränsen. Annars får man mala det flera gånger tills den blir simmig
Parmesankex

Parmesankex

Vad ska vi ha för tilltugg till champagnen. Ja det är ju det ständiga dilemmat på nyårsafton - eller nån annan gång när man har har fest och vill bjuda på något festligt
Västerbottenpaj med rom och räkor

Västerbottenpaj med rom och räkor

Pajdeg2,5 dl vetemjöl 0,5 dl grahamsmjöl 125 g smör 2 msk vatten, kallt. Fyllning1 gul lök 300 g västerbottensost, riven 3 ägg 2 dl vispgrädde 2 msk dill, hackad smör, till stekning salt peppar
Kycklingpaj med champinjoner

Kycklingpaj med champinjoner

3 dl vetemjöl. 100 g smör eller margarin. 5 msk vatten. 0,5 tsk salt. Fyllning. 300 gram kycklingkött, kokt eller grillat
Pitabröd med tillbehör

Pitabröd med tillbehör

Smula jästen i en bunke. Lös den i det ljumma vattnet. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Arbeta samman till en deg