mat

  • 11 Recept
Carpaccio på betor

Carpaccio på betor

Jag är inte mycket för helt vegetarisk mat och jag är inte så förtjust i betor. Tur att jag provade på den här rätten i alla fall, den blev riktigt god och på köpet ganska vacker
Paella med musslor och räkor

Paella med musslor och räkor

Tillsätt ris, tomater, vatten och fond. Skär kycklinglårfiléerna i tre delar. Bryn i olivoljai en paellapanna eller en stor traktörpanna, ca 3 minuter
Rostad lök

Rostad lök

Alla mina matrecept hittar du HÄR >> 1 stor gul lök. Rostad lök är väldigt enkelt att göra själv. Gott som tillbehör till tex
Egen pasta

Egen pasta

Häll ut durumvetemjölet på bakbordet, knäck i äggen, ett i taget och knåda ordentligt. Degen ska bli blank och smidig

Hemgjord ketchup

Det här är min mors recept på hemgjord ketchup som hon gör på egenodlade tomater. Man kan även göra en tomatversion av den nya sommarfavoriten mangochutneysås, som vi kommer fortsätta njuta av inpå hösten och vintern till fläsk och annat kött bland annat
Aioli på tre sätt

Aioli på tre sätt

Grundrecept. Låt oljan stå framme så att den är rumstempererad när du ska laga aiolin. Skala vitlöksklyftorna och pressa vitlöken rakt ner i en liten skål
Kantarell paj

Kantarell paj

Mumsig Kantarell paj. Jag älskar kantareller och denna paj är jätte god och krämig. Den är särskild god ihop med fräsch sallad
Broccoli- och fetaostpaj

Broccoli- och fetaostpaj

Pajdegen. Blanda samman smör (med fördel skuret i mindre bitar), mjöl och vatten, knåda ihop. Klä insidan på en pajform och förgrädda på 200-225 grader i ca 10 minuter eller tills degen fått en svagt gyllenbrun färg

Riktig pizzadeg som får ta lite tid

Väg upp vattnet och oljan och lös jästen i degvätskan. tillsätt mjölet och knåda i ca 7 minuter på låg hastighet, något längre ifall man inte använder en köksassistent