Majssoppan jag skrev om där i juni är fortfarande en flitigt förekommande vardagsrätt i vårt kök. Instagram är numera mitt forum för matdokumentation, och det var gensvaret från min gamla vän A som fick mig att inse att jag måste se till att åtminstone jag själv kommer ihåg hur det gick till när soppan tillagades
Idag fick det bli någonting som jag längtat efter att göra, nämligen majssoppa. Senast jag åt det var på en väns föräldras resturang när vi gick i sjuan, det var alltså ett bra tag sedan
Och för att fortsätta lite på höst temat så tänkte jag koka soppa idag. Hedvigsoppa. Koka upp soppan. Lägg i vitkål och potatis i soppan och koka vitkålen mjuk men inte längre
Jättegod och matig soppa med mycket smak. Jättegod och matig soppa med mycket smak. 6 pers1 msk smör1 gul lök1 vitlök solo2 msk tomatpuré1 förp krossade tomater12 dl vatten1 hönsbuljongtärning2 lagerblad1 tsk basilika1 tsk oregano1 tsk timjansalt, peppar1 liten palsternacka2 morötter2 potatisar1 purjolök2 dl ärtor400 g köttfärs4 dl spaghettiLåt hackad lök och vitlök svettas lite i smöret och rör ner tomatpurén
Receptet till den här soppan är så enkelt och soppan går så snabbt att laga, den är nyttig, billig och resultatet gillas av både vuxna och barn – perfekt, helt enkelt
Om det är någon som inte vet vad den ska äta till middag idag kommer här ett tips på en god fisksoppa som går ganska snabbt att göra och som är riktigt mättande