glada 80-talet

glada 80-talet

  • 8 Recept
Konserverade päron med after eight mousse

Konserverade päron med after eight mousse

En något modernare variant av klassikern päron med after eight. Jag kokade päronen och gjorde chokladmoussen i förmiddags, vilket gjorde att det gick snabbt och enkelt att fixa till efterrätten efter kvällens middag
Godaste potatissalladen

Godaste potatissalladen

Detta är verkligen godaste potatissalladen. På vintern med vinterpotatis och utan skal och på sommaren på underbara små färskpotatisar
Quiche lorraine (fransk ostpaj)

Quiche lorraine (fransk ostpaj)

Hacka samman mjöl och smör. Tillsätt vattnet och jobba snabbt ihop till en deg. Låt gärna vila kallt 1/2 timma

Romtårta

Måste tipsa om en av favoriterna som serverades på kalaset i lördags. Romtårta. Så otroligt gott och enkelt
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Klassikern Quiche Lorraine, fransk ost- och skinkpaj, smaksatt med lite dijonsenap och persilja. Gott i all sin enkelhet

Skink och ostpaj Quiche Lorraine

Skink och ostpaj Quiche Lorraine som är en klassisk fransk paj. Quiche Lorraine paj är god både varm och kall
After eight och pärontårta

After eight och pärontårta

Inför kalaset i morgon skall det givetvis bakas tårta. Denna tårtan kan med fördel förberedas dagen innan
Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail tillhör klassikerna, och var en populär förrätt på 50-talet och den har väl aldrig riktigt försvunnit från menyn helt, även om det numera finns tillkonstlade varianter på rätten