Smält smöret i en stekpanna, låt brynas utan att smöret bränns vid. Tillsätt sedan ströbröd, socker och stek på medelhög värme under omrörning i ca 6 min tills ströbrödet får en fin gyllenbrun färg
Pâte à choux2 dl vatten 1 msk strösocker 75 g smör 120 g vetemjöl 3 ägg salt. 1Fyllning och topping0,5 l rabarber 200 g strösocker 1 krm kardemummakärnor ev majsstärkelse vispgrädde mörk choklad
Semlor Petit Choux. Tycker ni som jag att semlor är ett av de godaste bakverk som finns. Jag har hakat på trenden med att baka en annorlunda semla, om man nu får kalla de semla
Semeldagen idag. Haha, man kan knappast vara mer taggad på sådana här söta högtider som jag. I år har jag dock redan förätit mig på semlor så kommer nog hoppa över
250 g torkad frukt. 17½ dl vatten. 1¾ dl strösocker. 11½ msk potatismjöl. 1½ dl vatten. 1Arla® mjölk. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 250 g torkad frukt 7½ dl vatten ¾ dl strösocker 1½ msk potatismjöl ½ dl vatten Till servering