Ett recept som jag hittade i hemkunskapspärmen. Blev väldigt najs. Jag använde kycklinginnerfilé och butter garam masala-kryddan jag fått av min fina vän Anette, straight from India
1. Skär kycklingen i 3 cm stora tärningar. Blötlägg 12 trägrillspett i vatten. 2. Lägg lök, vitlök, ingefära, citronsaft och kryddor i en matberedare och finhacka
Denna rätt är min standardbeställning varje gång jag äter på en indisk restaurang. Planerar du att laga indiskt ofta kan du mixa 100 g vitlök, 100 g ingefära och 1 msk olja och förvara i en burk i kylen
Kryddig indisk linsgryta – Dhal. Kryddig indisk linsgryta – Dhal. Dhal, som ibland också stavas dahl, daal och dal är riktig indisk vardagsmat och äts över hela landet
Hade jag varit en kyckling och blivit tillagad hade jag velat bli avnjut och hänförd i denna rätt. För att göra denna rätt behöver man ett välsorterat skafferi med kryddor
Recept från "Sveriges mästerkock". Bli inte avskräckt från att göra det här receptet pga. de 201 ingredienserna som ingår, åtminstone hälften är ändå bara är kryddor
Så det här är en indisk kyckling curry. I den sydindiska maten använder man oftast lök och en masala som den förtjockande egenskapen i grytor, till skillnad från den svenska där man använder grädde, creme fraich, redning osv