Fisk i grönt sällskap med kall dillsås och final i Sveriges mästerkock 2019 Enkel och nyttig vardagsmat som helt tillagas i ugnen. 750 g potatis. 2 tsk salt. 2 gula lökar. 2 paprikor. 600 g fiskfilé t ex torsk och lax Min Lilla Kokvrå
Ernst och Tinas krämiga grillsås med äpple 1 svenskt äpple 3 salladslökar 1 kruka färsk kruspersilja 1 dl kapris 1 citron, finrivet skal och saft (ekologisk) 2 msk dijonsenap 2 dl majonnäs 1 dl crème fraîche salt svartpeppar www.koket.se
Äppeltzatziki med rökt fisk rökt lax (eller makrill). 1Äppeltzatziki. 4 dl matyoghurt 3 syrliga äpplen 2 klyfta vitlök 2 msk olivolja 1 msk honung salt malen svartpeppar www.koket.se
Varm citronsås till fisk 2 dl crème fraiche 34% 2 dl vatten 4 msk fiskfond 1 st citron ev. ca 1,5 msk idealmjöl citronpeppar efter behag eller ca 1 krm svartpeppar www.recepten.se
Soja, ingefära och chilisås 1,5 dl creme fraiche*. 0,5 tsk lökpulver. 1 tsk torkad, malen ingefära. 0,5 tsk strösocker. 1 tsk kinesisk soja www.landleyskok.se
Fetaostcreme 150-200g fetaost (1 paket). 2 dl creme fraiche (34%). 1 liten vitlöksklyfta. 1 tsk smör. salt, peppar, timjan1 www.landleyskok.se
Easy Thai Peanut Sauce Recipe: How to Make My Mom’s Thai Satay Sauce One 13. 5-ounce can of full-fat, unsweetened coconut milk. 2 ounces (approximately ¼ cup) of Thai red (mom’s preference and mine too) or Massaman curry paste (milder but flavorful) shesimmers.com
Yoghurt Limesås Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 dl yoghurt , naturell, ex www.tasteline.com
Kall bearnaise 1 st ägg 2 tsk vitvinsvinäger 1,5 krm salt 1 krm vitpeppar 2 msk dragon 1 msk persilja 2 dl (186 g) rapsolja med neutral smak (ej kallpressad) www.recepten.se
Falsk Chilibearnaise 3 dl creme fraiche (valfri fetthalt). 11 st grönsaksbuljongstärning mittkok.expressen.se
Rödvinssås med brynt smör, lime, schalottenlök och citrongräs Ingredienser Portioner. 6 3 bananschalottenlökar 1 citrongräs 1/2 dl skivad rödbeta 2 msk neutral matolja 5 dl rött vin 1 timjankvist 1/2 lagerblad 6 dl kalvbuljong 1 tsk japansk soja 3 tsk finrivet limeskal 1 msk färskpressad limejuice 100 g brynt smör ev majsstärkelse (till redning) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5 www.ica.se
Trattkantarellsås Dela och lägg trattkantarellerna i en stor bunke med vatten. Skölj runt dem och plocka sedan över dem i ett durkslag du satt över en bunke receptfavoriter.se