Hej på er. Vi är ett stort fan av kinamat här hemma. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Fried rice med räkor. 2017-03-01, 17. 58. Jag älskar asiatisk mat - allt från kinesisk till thailändsk. Så mycket smak och oftast består den av massor med goda grönsaker
Ibland så behöver vi ta till med lite genvägar när tiden bara inte räcker till. Att då använda färdiga woksåser tycker jag inte är fy skam jämfört med att må dåligt av stress
Börja med att tärna 2 sötpotatis. och koka upp i saltat vatten. Hacka 1/2 purjolök, 1 cm ingefära, 1 vitlöksklyfta och värm upp i en wook panna med lite olja
Lamm äter jag och lagar ganska ofta så det är inte helt lätt att komma på något nytt. I den här rätten blev det tillbehören som fick spela den största rollen, goda primörer såsom sparris, morötter, vårlök och sparrisbroccoli
Hej. Tänkte jag kör igång lite smått med veckans matsedel igen, snart är ju alla i familjen tillbaka till vardagens rutiner igen och det är ju i huvudsak när Mattias jobbar som vi behöver handla i förväg ändå
Tweet Pin It Skriv ut. Kanelskorpor är kanske inte den vanligaste smaksättningen av skorpor men jag har sett det flyga förbi i flödet någon gång och alltid velat testa
Godaste vi har ätit på länge. Jag gjorde så mycket, men det blev ändå inte så mycket kvar. Hela familjen älskade verkligen denna rätt och den blev precis som på kinarestaurang
Dillkött à la Per Morberg. 4 port. 500 g kalvbog/nötgrytbitar1 gul lök1 purjolök (det vita)1 morot2 st lagerblad10 st vitpepparkorn1 kvist timjan3 tsk salt2 dl gräddedillreduktionidealmjöl1 dl grovt hackad dill till såsenDillreduktion
Jag älskar kyckling i alla former. Äter gärna kyckling lår tycker om texturen på köttet. Det finns många sätt att göra teriyaki kyckling på men detta tycker jag blir väldigt mört och smakrikt
Leilas lemon curdTvätta tre citroner noga och torka. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör
1 gul lök3 msk mjöl4 dl mjölk1 hönsbuljongtärning100 g philadelphiaostca 200 g strimlad rökt skinka / alt kasslersalt, pepparFinhacka löken och mjukfräs i lite smör