Arbeta degen smidig, antingen i maskin cirka 5 minuter eller för hand i närmare 10 minuter. 1Låt jäsa upp ordentlig under bakduk på dragfri plats i cirka 35–40 minuter. 1Låt jäsa på plåt under bakduk 35–40 min. 1Grädda gyllene i övre delen av ugnen i 8 minuter
Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna och stek fisken i ca 4-7 min på varje sida (stektiden kan variera beroende på hur tjock filé du har). Lägg på en plåt och baka mitt i ugnen på 200° några minuter
Börja koka jasminris om du vill ha det till. Servera thaigrytan med jasminris. Låt puttra i 3 minuter. Koka tills kött och grönsaker känns klara cirka 5-10 minuter
Låt det få fräsa med i 2-3 min. Hacka paprikan och vänd i grytan, fräs i 1 min. Låt få puttra i ca 20 min. Skala potatisen och skär i bitar, häll ner i grytan och låt få puttra ytterligare i ca 15-20 min (tills potatisen mjuknar). Strö i persiljan, koka 1-2 min till