Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Mmm. Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns
En enkel och lättlagad pasta i tomatsås med grädde och ost. Denna rätt lagar jag de dagar jag vill servera middag snabbt utan att stå för länge i köket
Jättegod västerbottenpaj med kantareller. Den här goda västerbottenpajen åt vi till kräftorna i söndags och den gjorde stor succé och det var riktigt gott med kantareller i pajen, annars kan det blir lite väl mycket bara ostsmak för mig
Varje år någon gång i slutet av augusti eller i början av september brukar vi ha kräftskiva. Och nu i helgen var det dax att bjuda till kräftkalas som blev en mycket trevlig och god tillställning i goda vänners sällskap
Så där ja, då är vi på banan igen, Håkan är tillbaka bakom köttdisken på jobbet medan Anki har ledigt ytterliggare en vecka, en vecka som hon startade med en anings feber och ett fasligt "brockande" (hostande)
Tid ca 35 min (om grillen är varm) / 1 laxfilé per pers. Ingredienser. Laxfilé efter antal portioner1 citron1 färsk chiliCitronoljaOlivoljasalt o pepparFärsk dillBörja med att lägga varje filé i ett foliepaket, dvs på folie men som är tillräckligt stort för att sedan kunna återförslutas
En mättande och lättlagad rätt. Servera med en god sallad och oliver. 2 aubergine 1 tsk salt 0,5 dl olivolja 10 kokta stora potatisar, skivad KÖTTFÄRSSÅS